top of page

Spoznajte z nami moč narave in pristnost otoka. Popeljemo vas na nekoliko bolj skrite kotičke otoka Tenerife, kjer boste začutili naravo v pravi veličini. Za vas smo pripravili 7 dnevni treking program, kjer boste osvojili najvišji vrh Španije El Teide (3718 m n.v.), se podali po kanjonu Masca, ki je ena najlepših vasic na svetu, od blizu pogledali lunino pokrajino in splezali na Rdečo goro (Montano Rojo) po kateri se je orientiral sam Magellan.

Treking

 

PROGRAM 

1. Dan Slovenija -Tenerife

Transfer z južnega letališča do namestitve. Večerja, kratek sestanek z vodnikom ter prost večer.

2. Dan Montana Roja – El Medano – opazovanje kitov in delfinov

Zajtrk. Pohod na Montano Rojo ali rdečo goro, po kateri se je orientiral sam Magellan, do surferskega mesteca El Medano (2 uri hoje). V El Medanu nas bo pričakal transfer s katerim se bomo odpeljali do marine, od koder nas bo katamaran peljal na ogled kitov in delfinov. Popoldne bomo preživeli sproščeno na oceanu v družbi kitov in delfinov, kjer se lahko tudi kopamo. Podkrepili se bomo s tipično špansko jedjo - paello na voljo pa bo tudi brezalkoholna in alkoholna pijača.

3. Dan: vzpon na El Teide (najvišji vrh Španije)

Zajtrk. Odhod proti najvišjemu vrhu Španije El Teide (3718 m n.v.). Skozi endemični kanarski borov gozd se bomo odpravili v vulkansko kaldero ter naredili kratek postanek pri najdebelejšem drevesu na otoku »Pinu gordu«, ki izpolnjuje tudi najbolj skrite želje. Kjer vam bo všeč razgled, bomo naredili foto stop. Z gondolo se bomo odpravili na El Teide na 3555 m n.v.. V primeru prijave 3 mesece vnaprej, se bomo odpravili povsem na vrh (3718 m n.v.). V kolikor bo mogoče sestop peš, sicer se bomo vrnili z gondolo. Na poti nazaj se bomo ustavili pri slikovitih skalah Roques de Garcia. (max 5 ur hoje).

 

4. Dan: uživanje na rajskem otoku

Zajtrk. Hoje prost dan. Lahko si izberete druge aktivnosti ali preprosto preživite prost dan na plaži. Predlagamo vam eno od naslednjih aktivnosti: Loro park (po mnenju Tripadvisor uporabnikov najboljšega živalskega vrta na svetu), najboljši vodni park Siam Park, izlet v glavno mesto Santa Cruz in v La Laguno ter na Anago. Za vse aktivnosti bodo organizirani transferji.

5. Dan: Paisaje Lunar

Zajtrk. Prevoz do vasi Vilaflor, najvišje ležeče v Španiji. Pohod po slikovitem kanarskem borovem gozdu, ki spominja na prizore iz filma Jurski park, do Lunine pokrajine (Paisaje Lunar). Paisaje lunar je ena najbolj zanimivih in posebnih točk na celotnih Kanarskih otokih, saj pokrajina spominja kot pove že ime samo, bolj na del Lune kot Zemlje. (skupaj hoje 6 ur).

6. Dan: Kanjon Masca – Los Gigantes

Zajtrk. S kombijem se odpravimo do ene najslikovitejših vasic na svetu Masce. Kratek postanek za ogled vasice. Nato se odpravimo v kanjon Masca, kjer boste uživali v pogledu na mogočne kamnite stene ter bogato floro in fauno. Na koncu kanjona lahko v primeru da valovi niso previsoki, zaplavate v kristalno čisti vodi pod najvišjimi klifi v Evropi. Z ladjico se bomo zapeljali pod klifi do mesteca Los Gigantes. Z veliko sreče se vam lahko oko ustavi na kakšnem kitu ali delfinu. V pristanišču nas bo počakal transfer, ki nas bo dostavil nazaj do namestitve (hoja 4 ure).

7. Dan: Tenerife - Slovenija

Transfer do letališča in povratek domov.

Prenočišče:

Prenočišče se nahaja v mirnem okolju posebnega naravnega rezervata Montana Roja, v eko lesenih hiškah. Situirano je v neposredni bližini plaže Tejita. Znotraj kampa imate na voljo: bar, minimarket, bazen, otroško igrišče, Wi-Fi povezavo ter elektriko. 10 minut hoje se nahaja nakupovalni center La Tejita (Centro comercial La Tejita), kjer je na voljo večji supermarket in več restavracij. Hiške z zakonsko posteljo imajo na voljo svojo kopalnico in TV. Dvoposteljne ali štiriposteljne hiške imajo na voljo skupne kopalnice. Pred vsako hiško je lepa lesena terasa. Poleg prenočitve bo rezerviran tudi zajtrk. Vsak gost dobi čiste brisače.

 

Kaj vključuje cena:

 • Prenočišče z zajtrkom

 • Prevoz do izhodnih točk pohodov

 • Prevoz iz in na južno letališče na Tenerifu

 • Gondolo (Teleferico) na vulkan El Teide

 • Strokovno vodstvo z vodnikom z mednarodno licenco v slovenskem jeziku

Doplačila:

 • Povratna letalska karta na Tenerife (transferji do namestitve bodo organizirani iz južnega letališča). V kolkor želite, vam poiščemo letalske karte in organiziramo prevoz do letališča.

 • Transfer do letališča (iz ali po Sloveniji)

 • Hrana čez dan in večerja

 • Ogled kitov in delfinov, cena vključuje: povratni transfer, 4,5 urno plovbo po oceanu, vodenje v angleščini in nemščini, topel obrok (paella) ter brezalkoholne in alkoholne pijače v neomejenih količinah 54 €

 • Doplačila po želji v primeru dodatnih izletov (Loro Parque, Siam park, izlet v Santa Cruz La Laguna, na Anago...)

 

Naslednji datumi odhodov:

 • 21.9. - 28.9.2018

 • 26.10. - 2.11.2018 (krompirjeve počitnice)

 • 7.12. - 14.12.2018

Minimalno število prijavljenih: 12

Maksimalno število prijavljenih: 26

Cena celotnega aranžmaja: 639 €

Družine z otroki (minimalna starost otroka 8 let). Za otroke do 12 leta je možen popust.

Dodatni šofer kombija ali osebnega avtomobila dobi 10% popust na celotni aranžma.

Pohodi niso zahtevni in so primerni za vsakega zdravega človeka. Potrebna je udobna obutev in oblačila. Poskrbeti morate za primerno zaščito kože in oči pred soncem ter zadostno količino vode. 

Ekipa Top Tips Tenerife si pridržuje pravico do spremembe programa. V primeru neugodnih vremenskih razmer bomo poiskali alternativne možnosti za aktivnosti in s tem zagotovili popolno varnost vseh udeležencev.

Prijavite se preko e-maila ali prijavnega obrazca. Na vaš mail vam pošljemo vse podrobnejše informacije ter račun za plačilo akontacije v višini 300 €. V primeru odpovedi 14 dni pred odhodom se akontacija v celoti vrne. Prav tako se akontacija v celoti vrne v primeru odpovedi s strani organizatorja.

Mnenje naše stranke:

"Za potovanje na Tenerife sem se odločila zelo na hitro in nisem imela nikakršnih predhodnih planov. Jasmina je bila moja rešilna bilka, ki mi je pomagala z vso organizacijo. Razumela je, da iščem aktivni oddih, zato mi je predlagala več različnih dejavnosti. Najbolj mi je ostal v spominu kanjon Masce. Takoj, ko sem se ozrla na kanjon mi je zastal dih. Noro. Sprehodila sem se po vasi, spoznala prijaznega prodajalca sadja in prvič v življenju poskusila kaktusovo figo. Pot skozi kanjon je bila spektakularna. Na koncu kanjona smo bili nagrajeni s čudovito plažo, kjer smo počakali na čoln, ki nas je zapeljal pod mogočnimi klifi do Los Gigantesa. Odpravili smo se tudi na pohod do lunine pokrajine. Po nekaj urnem meditativnem sprehodu med borovci smo prispeli na res poseben kraj, ki ga do sedaj še nisem videla. Zanimivo oblikovane bele skale so se dvigale visoko v nebo, kraj, ki je vreden vsake kapljice znoja. Seveda bi težko zapustila Tenerife,če se ne bi povzpela na najvišji vrh Španije. Imeli smo veliko srečo, saj je gondola na El Teide obratovala edini dan v tednu. Ker smo imeli rezerviran “fast track”smo se izognili neskončni vrsti. Razgledi na vulkan ti misli napeljejo na različne znanstveno fantastične filme. Hvala Jasmina za vso prijaznost. Super izkušnje in avanture." Teja Plešnik

bottom of page