top of page
Search
  • jasminapecoler

Kdaj, kako, kam...

Updated: Dec 28, 2018

Kdaj potovati?

Po našem mnjenju je najlepši del leta za počitnice na Tenerifu oktobra in novembra. Tenerife je znan po tem, da je primeren za potovanje celo leto, saj so temperature vedno ugodne. Največ gostov je na Tenerifu avgusta, novembra, konec decembra in februarja.


Kakšne so temperature vode?

Temperature vode so med 19 in 23 stopinjami Celzija. Kopati se je mogoče kopati celo leto. Med januarjem in marcem je voda primerna za najbolj pogumne.


Kje najdem lete?

Pri iskanju letalske karte priporočam uporabo spletne strani Skyscanner. Direktni leti na Tenerife jug so iz letališč Milano (Bergamo), Munchen (Memmingen), Benetke (Treviso), Bologna in Dunaj. Najugodnejši so leti z letalsko družbo Ryanair. Občasno imajo akcije tudi druge letalske družbe, ponavadi iz glavnih letališč, zato je smiselno preveriti tudi te.


Kje rezervirati prenočišče?

Priporočam jug Tenerifa, saj je tukaj bolj toplo in sončno. Če želite več dogajanja in urejene plaže vam priporočamo nastanitve v Los Cristianosu, Las Americas in Playa Fanabe. Lepi in mirnejši kraji ob morju so Playa Paraiso, Callao Salvaje, Playa San Juan in Los Gigantes. Zanimivo surfersko mestece je tudi El Medano, vendar je tukaj nekoliko bolj vetrovno.


Kje kdaj in kako najamem avto?

Najem avtomobila (rent-a-car) je dobra odločitev, saj je na otoku veliko znamenitosti in se jih splača obiskati in bodo najhitreje dosežene z avtomobilom. Najemi so relativno poceni prav tako gorivo. Najbolj s splača najeti avtomobil takoj, ko rezervirate letalsko karto, saj si s tem zagotovite najnižje cene. Najbolj praktično je, da najamete avtomobil tako da ga prevzamete na letališču in ga tja tudi vrnete. Gostje so najbolj zadovoljni z Avtoreisen in Cicar.5,580 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page